A hét tarot lapja az érmék király, 2024. április 15-21.

A hét tarot lapja az érmék király, 2024. április 15-21.

Keresztező lap a kelyhek királya


Világunkban most a kiáradó, tevékeny, sokszor agresszív oldal dominál. Természetesen ez közel sem jelenti azt, hogy "női", befogadó oldalunk hasznosítás nélkül marad. A női ilyenkor csak visszavonul, megtart, hátteret biztosít cselekvő részünknek. A hét királyai is ezen az oldalon állnak, nem sietnek, nem kapkodnak, mégis érződik rajtuk az a mögöttes, belső tartást biztosító, védelmet nyújtó erő. Bölcsek, irányt mutatnak, hisz tudásuk kiemeli őket az átlagember kategóriájából. Fontos részei ők lelki tartalmainknak is, mindannyian használhatjuk ezeket a képességeket, de előbb tudnunk kell róluk.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont:
Április 19-én a Nap a Bika jegyébe lép (miközben a Hold a Szűz jelében éppen megfejti érzelmeit), amely már az igazi tavasz eljövetelét hirdeti. A Bika jegyében a Vénusz energiái a szépségre, a biztonságra az értékekre és a szeretetre (szerelem is) irányulnak. 19-én délelőtt a Merkúr-Vénusz együttállás a Kos zodiákusban a harmónia megteremtésére törekvő kommunikációról beszél, bármibe kezdhetsz, ha az öröm és a szeretet vezérel. 21-én a Bikában megvalósuló Jupiter-Uránusz együttállásakor az érvényesülés és a hasznosság témaköre válik fontossá. Erős hittel, kész tervekkel, változtatási hajlammal és egyéni törekvéssel teszed a dolgod. 21-én délután a Nap-Plútó kvadrát teremtő fényszöge segít észrevenni a lényeget, amelyet csak extra kitartás segítségével lehet meglátni. Fontosak a mélységek, például a honnan jöttem, merre tartok, mi a lét értelme kérdésekre adott válaszok. Vagyis a Bika Nap rávilágít a lényegre, a Vízöntő Plútó pedig értelmezi azt.

Tarot nézőpont:
A héten a két, befogadó elemiségű király érzékennyé, elismerésre vágyóvá, megértővé és segítőkésszé tesz téged. Persze azt is tudjuk, hogy a tűz az összes királyban megjelenik, hisz ennek köszönhetik átlagosnál nagyobb erejüket. Többnyire környezeted, ismerőseid, családod érett szereplőit mutatja, akik jelen esetben segítőszándékkal fordulnak feléd. Kérdéseidre hasznos válaszokkal, tanácsokkal szolgálnak, és sohasem tolakodóan, hanem szeretettel reagálnak. Mondhatom úgy is, hogy van respektjük, tartásuk, erejük, lelkiségük.

Az érmék királyának asztrológiai megfeleltetése a Nap a Bika jegyében - ez a párhuzam a hét utolsó 3 napján teljesül is -, ahol kreatívan látsz, tudsz és cselekszel, bár az érmék királya nem a gyors tempó bajnoka. Teszed a dolgod, és nagy hangsúlyt fektetsz a biztonságra, bár ezzel éppen a kreatív változtató képességed veszítheted el. Jellemző rá a sikerorientáltság, amelyet nem mások elnyomásával igyekszik megvalósítani. Jól látsz a "pályán", sallangok nélkül lehetsz lényegre törő, de ne várd a rohanást, elég lesz lassan, ráérősen eljutni céljaid megvalósításához.

A kelyhek királya igen rugalmas, de úgyis mondhatnám, hogy nem a stabilitás szobra. Asztrológiai párhuzama Nap a Halak jegyében, amely érzékennyé és szerethetővé teszi, így most te is megváltoztathatod a rólad kialakult véleményt, persze ehhez sokszor neked is alapjaidban kell megváltozni. Ő nem az értékekkel, a befektetett energia megtérülésével foglalkozik, hanem óvni és védeni szeretné környezete fontos szereplőit (udvartartását). Igazi hívószavak a héten, a mély lelkület, a bölcs hozzáállás, a belső tartalmak meglátása és a kellő önfegyelem. Párkapcsolati feladatokat könnyen meg lehet oldani a kelyhek királyának támogató energiáival.

Az érmék királya szilárdan állja a sarat, nem billen ki a hétköznapokban, tudja, mit akar, mindig meglátja a lényeget. A kelyhek királya megszínezi napjaid, határozottan, érzelmeit irányítva cselekszik.
Vissza a bloghoz