A hét tarot lapja az érmék 2, 2024. április 29. - május 5.

A hét tarot lapja az érmék 2, 2024. április 29. - május 5.

Keresztező lap a kelyhek II



A heti tarot lehetőséget nyújt olyan ismeretek közlésére, amelyre a hétköznapokban csak ritkán vagy egyáltalán nincs szükség. Cél lehet a tanítás, a figyelemfelkeltés, de legfontosabb a jelenben tartózkodás a múlt és a jövő félelmei nélkül. Annyi híranyaggal bombáznak minket, hogy energiáidat csak ezek mellőzésével, az anyag fölé emelkedéssel stabilizálhatod. "Anyagi fölé emelkedésen" a fizikai látásmód finomítását értem, amely nem merül ki hírekben (álhírekben), nem a félelmeidet erősíti, hanem a szívenergiádat aktiválja. "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." (Antoine de Saint-Exupéry - Kisherceg)

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont
A Bika 2. dekádjában járva, háttérenergiaként a Vénusz (a Bika jegyének uralkodó bolygólya) is bekapcsolódik, érzelmileg fogékonyakká válunk. A húzott lapok 2-esek, amelyek a Holdat uralják, és a Hold energiái szintén érzékenyítenek. A héten a Hold a Bak elejéről a Kos 16 fokáig jut el. Útja közben a Bakban jobban "toppon" kell lenned, hogy jól bánj a benned keletkező lelki hatásokkal, a többi jegyben elég lesz a megszokott hozzáállás, kivétel a Halak, ahol a Hold erőben érzi magát, így akár lazíthatsz is egy kicsit. A Plútó május 2-án elindul visszafelé (retrográd), nagy erőbedobásra késztet, megerősödik benned a megújulás vágya, sőt a Plútó-Vénusz teremtő fényszöge (kvadrát) megváltoztatja a szeretethez való viszonyulásodat, és érzelmeid erőteljessé, átalakító jellegűvé válnak.

Tarot nézőpont
Mindkét lap elemisége passzívnak, befogadónak minősül, érdemes a benned felmerülő emóciókat figyelned, hogy számodra a lehető legkedvezőbb reakció születhessen. A 2-es nem könnyű, mindig bekerül a mindennapjaidba a kettőből való választás lehetősége, ahol az igazi megoldást a szívenergiák (fejlett szintje a semlegesség) adják. A 2-esek a Holdat uralják, amelyben ha kétség van, alacsony szintű érzelmi rálátást eredményeznek. Érdemes figyelned napi szinten félelmeidet, hogy azokat megoldva, eljuss egy örömteli állapothoz.

Az érmék 2-esen látható férfialak 2 érmét mozgat a végtelen szimbóluma mentén, de ezt veheted játékosságnak is. Felhívja a figyelmet arra, ha állandóan a birtoklással foglalkozol, valamint az anyagiakkal kapcsolatos érzéseid pörgeted, nem igazán fogsz előre jutni. Jobbra a jövőbe figyel, de baloldalon az érmét magasra tartva túlértékeli a múlt tanulságait. A mögötte hullámzó tenger az érzelmi változékonyságot mutatja. A Hold mellett megfeleltetése a Mars is, amely ezt a lapot mozgékonnyá teszi. A Mars tudása sem elhanyagolható, alapjelentésével, az aktivitással párosulva szellemileg rugalmassá válhatsz. Az irodalomban bőven találni negatív leírásokat az érmék 2-esről, hozzáállásod dönti el, hogy a "jó és a rossz" közül melyiket választod.

A lap határozatlanságot is sugall. Ne légy meggondolatlan, ne vegyél semmit félvállról, mert visszaüthet. Ha figyelsz, nem fogsz kibillenni, sőt egy boldog időszakra számíthatsz! Ha független tudsz maradni a zavaró tényezőktől, még feladataid megoldásába is belekezdhetsz!

A kelyhek 2-es asztrológiai párhuzama még a Hold mellett a Vénusz. A duális 2-esek lehetnek egyoldalúak, a kelyhek 2-es kifejezetten pozitív energiákat sugároz. Lehet kibékülni, együttműködni, sőt egy új, gyümölcsöző kapcsolatba kezdeni. Mégis az egyensúlyra törekvést emelném ki, amely jól jön a hétköznapokban, nem billensz ki, teszed a dolgod, ahogy kell. A két szemben álló alak szövetséget alkot, amelyet a fölöttük látható szárnyas oroszlán botra tekeredő kettős kígyó jelképe lát el tűzzel és védelemmel, és determinációt, elkerülhetetlenséget, valamint alkímiai lehetőségeket szimbolizál (Hermész botja). Ráadásul egy kapcsolat szerelemmel teljes időszakát is jelentheti a kártya, ahol mindkettőjük független és szabad maradhat.

Ne felejtsd, a 2-es hordozhat elrendeltetést, de mindig rejt magában lehetőségeket is. Legyél jelen, és találd meg őket!
Vissza a bloghoz