A hét tarot lapja a Szerencsekerék, 2024. április 22-28.

A hét tarot lapja a Szerencsekerék, 2024. április 22-28.

Keresztező lap az érmék VIII



A nagy dolgok nem az aktív nappalokon születnek. Az elcsendesedés, a megállás, a rácsodálkozás elindít téged egy önismereti úton, amely jutalma a magabiztosság és a jelen elfogadása lesz. A változtatás lehetősége mindig a tied, de nem teheted hirtelen felindulásból, sértettségből, "majd én megmutatom" pökhendiségből. A változtatásnak belső meggyőződésből, a "lelkedből" kell fakadnia, hogy ezzel a szívedben nyugvó, megingathatatlan kitartással mindig elérd, amit szeretnél. Ez a Szerencsekerék Plútó megfeleltetése.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont:
Április 25-én a Merkúr a kora délutáni órákban direktbe vált, újra a megszokott (nem jobb) kerékvágásban működik, "agyilag" kevesebb erőbedobással, hiszen a gondolkodás már megy rutinból. Elvileg nincs retrográd bolygó a héten, bár a Plútó fékez, alig halad, nálam már a hétvégén stacioner (álló) bolygónak minősül (persze csak földi nézőpontból látszik állónak). Az álló bolygók hatása erős és egyenletes, amelyet most érdemes életed működésbeli (levegő elem) állóvizeinek átalakítására fordítani. A Jupiter-Uránusz együttállás még mindig hat, továbbra is fontos az erős hit és a tervezés. Az egész hét a Bika első dekádját fedi, ahol a biztonság és a szépség kéz a kézben járnak. 24-én a Skorpióban felragyogó Telihold (Nap a Bikában szemben áll) nyitogatja érzelmi szelepeidet, amelyet előbb-utóbb, úgyis helyre kéne tenni.

Tarot nézőpont:
A Szerencsekerék asztrológiai megfeleltetése lehet a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter. A 10-esek a Plútót uralják, ezért lehet most az átalakulás témáit előrevenni, ahol felesleges dolgoknak, teendőknek nincs helye. A Szaturnusz - az ideje van megtenni valamit - lehetőségeire kérdez rá. A Jupiter a fordulópont és a szerencse (a lap nevéből) kérdéskörét járja körül. A 10-es számmisztikája mindig teremtést jelöl, amely nagyobb horderejűnek mutatkozik az átlagnál. Tőled függetlenül a sorssal is kapcsolatos, hozhat bármit, de tudd, hogy dolgod lesz velük (itt nem számít az akaratod, óhajod, sóhajod). Leggyakrabban tudatos beavatkozást hoz, amikor igenis tudod, mit szeretnél, mit akarsz, és lehetőségeidhez mérten meg is teszed. Tán a legfontosabb kérdés az: maradni akarsz-e vagy már mennél (az erre adott válaszok egyéniek)?

Az érmék 8-as a Merkúr és a Szaturnusz párhuzama, ahol a Merkúr a harmónia kérdéseit is felveti. A 8-asok a Szaturnuszt uralják, amely jelen esetben a fontosságot és a szeretet érzelmi tényezőit hozza látószögedbe. Fontosak a benned keletkező megoldások, amelyeket nem hirtelen, hanem magadra koncentrálva, önmagadat nem megerőszakolva, szeretetben kell meghoznod. A kártyán a jövőbe forduló (jobbra) alak tervez, megfelelő, megtérülő időt (Szaturnusz) fektet munkájába, mindenfajta tevékenységébe. Hétköznapjaidból nem hiányozhat a türelem, az odafigyelés és a rendszeresség. Ez a föld elemiségű (érmék) lap a helyén van a földi Bika időszakban. Valószínűleg ez a megfelelő haladás és tempó, bár lehet, hogy másoknak lassúnak minősül. Van elég tudásod (Merkúr megfeleltetés), már sokszor a rutin is elég.

A 10-es 8-as számmisztika mentén könnyű a haladás, bármit meg tudsz teremteni, legtöbbször az átlagosnál magasabb szinten (10), és képes vagy szeretni, értékelni tevékenységedet és annak végeredményét.
Vissza a bloghoz