AZ ANYASÁG MISZTÉRIUMA

AZ ANYASÁG MISZTÉRIUMA

Az anyaság misztériuma a méhen belüli időszakban

Golenya Ágnes ragyogó fejtegetésével kezdenék, miszerint miért is Atya az Isten, és az Anya minőség miért tűnt el az isteni szférában? Ha a nemiségért felelős kromoszómákat vizsgáljuk (x-női, y-férfi) furcsa dolgot veszünk észre. A leánygyermek mindkét szülőtől x kromoszómát (xx), a fiú az anyától x, azt apától y kromoszómát kap (xy). Ha mindkét gyerek nemi kromoszóma párját leírjuk xxxy végeredményt kapunk. Ha x a női és y a férfi, akkor a 3x és 1y mitől is férfi Isten? Zseniális meglátás!

Láthatjuk, az anyai minőség fontosabbnak tűnik, de egyezzünk meg abban, hogy az androgün ember hajdan két egyenlő féllényre hasadt. Most nem taglalom, miért tűnt el az Anya Isten, erről már mindenki hallhatott, olvashatott. A nők útban voltak, mert patriarchális társadalmak jöttek édenkerti almaevéssel, ahol a nőknek csak szenvedés, elnyomatás jutott.


Amikor a megszületendő lélek kapcsolódik a magzathoz és az anyához, megnő a szülő felelőssége, mert itt már egyéniségként kell a gyermekre gondolni, a „mindent megteszek érte” című szenteskedés már kevés. Csak az anya korán kialakuló szeretete tud könnyíteni az új földi szférához való akklimatizálódásban. Egy spirituális beállítottságú anya érzi, gyermeke hozzá hasonlóan egy szellem. Akik odaadóak és önfeláldozóak, a helyes úton járnak.

A jó anya áldozatot hoz, beszélget megszületendő gyermekével, mindent vállal egy másikért, hisz egyenrangúak ebben a csodálatos misztériumban.

Vissza a bloghoz